Φτιάχνουμε πρωτομαγιάτικο στεφάνι | 5 εύκολα DIYs

Boom Team
Sun, 25/04/2021 - 17:56
0 Comments

Μπορεί ένα στεφάνι να φέρει την άνοιξη; Αν είναι πρωτομαγιάτικο σίγουρα μπορεί. Τηρούμε το έθιμο με 5 μοναδικά DIYs! 

Η Έλενα και η Κατερίνα με χειροποίητα headpiece με λουλούδια Tiny Whale, από φωτογράφιση για το 3ο τεύχος του BOOM 

 

#1 Το παραδοσιακό στεφάνι

1. Για να φτιάξετε τη βάση:

Πάρτε μερικά κλαδιά και τυλίξτε σπάγκο γύρω από τις άκρες τους. Έπειτα, τυλίξτε τον σπάγκο -προσοχή όχι πολύ σφιχτά- προς τα επάνω και περιμετρικά των κλαδιών και λίγο πριν φτάσετε στην κορυφή προσθέστε ακόμα ένα μάτσο κλαδιών ενώνοντας τις κορυφές του ενός με τις άκρες του άλλου. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να σχηματίσετε έναν κύκλο στο μέγεθος που επιθυμείτε. Προσθέστε κλαδιά όπου υπάρχουν κενά για να τα καλύψετε. 

BOOM Tips: 

  • Μην το παρακάνετε με τον σπάγκο στην αρχή καθώς θα βάλετε κι άλλο όσο προσθέτετε κλαδιά για τη διακόσμηση.
  • Αν δεν έχετε το τέλειο κυκλικό σχήμα, πιέστε ελαφρώς με τα χέρια σας για να το βελτιώσετε. 
  • Για τη βάση του στεφανιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ευλύγιστα κλαδιά, όπως αυτά του κισσού ή σύρμα.

2. Έχοντας ετοιμάσει τη βάση είναι η στιγμή να προσθέσετε πρασινάδα. Δημιουργήστε μικρά ματσάκια από φύλλα ελιάς, έλατο ή φτέρη και δέστε τα πάνω στη βάση κοντά το ένα με το άλλο. 

3. Μπορείτε να αφήσετε το στεφάνι ως έχει ή να του βάλετε χρώμα προσθέτοντας λουλούδια.

BOOM Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια που έχετε στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, να μαζέψετε μερικά άνθη όσο έχετε στείλει 6 στο 13033 ή να απευθυνθείτε στον ανθοπώλη της γειτονιάς σας. 

boom-wreath

#2 Στεφάνι από κρεμάστρες

Πάρτε δύο ή περισσότερες κρεμάστρες από λεπτό σύρμα. Κρατήστε τη λαβή και λυγίστε το μεγαλύτερο σύρμα προς τα κάτω για να δημιουργήσετε έναν κύκλο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες κρεμάστρες και έπειτα ενώστε τις μεταξύ τους με ταινία. Στη συνέχεια μπορείτε να τις διακοσμήσετε με μεταξωτές κορδέλες, υφασμάτινα ή αληθινά λουλούδια.

ΒΟΟΜ Tip: Κόψτε λωρίδες από παλιά υφάσματα και κάντε κόμπους σε όλο το μήκος του στεφανιού. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει! 

boom-wreath

#3 Στεφάνι από χαρτί υγείας

Θα χρειαστείτε μερικά ρολά από χαρτί υγείας και τέμπερες. Κόψτε το κάθε ρολό σε πέντε οριζόντια ίσα κομμάτια. Αφού τα χρωματίσετε, ενώστε τα για να σχηματίσετε μικρά λουλούδια. Στη συνέχεια κολλήστε τα λουλούδια μεταξύ τους σχηματίζοντας έναν κύκλο.  

boom-wreath

#4 Στεφάνι από φόρμες cupcakes

 

Κόψτε ένα στεφάνι από χαρτόνι. Χρωματίστε τις χάρτινες φόρμες για cupcakes με ό,τι χρώματα θέλετε και τοποθετήστε πάνω στο χάρτινο στεφάνι. Έπειτα, βάψτε μερικές ακόμα σε πράσινο χρώμα και διπλώστε τις στη μέση για να δημιουργήσετε τα φύλλα! 

boom-wreath

#5 Στεφάνι από μανταλάκια 

Φτιάξτε τη δική σας βάση από χαρτόνι ή αγοράστε μια έτοιμη. Τοποθετήστε εναλλάξ ξύλινα μανταλάκια επάνω στη βάση και διακοσμήστε προαιρετικά με λουλούδια. 

boom-wreath

Όποιο DIY κι αν επιλέξετε, μην ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες!