MaTzik Mav: «Σπιτικά», χειροποίητα παιχνίδια που θα μετατρέψουν το σπίτι σας σε παιδική χαρά!

Boom Team
Fri, 09/12/2022 - 23:55

Η φαντασία των παιδιών δεν έχει όρια. Γιατί λοιπόν να έχουν τα παιχνίδια τους; Με αυτήν τη σκέψη, η Μαρία και ο Ανατόλι, ένα ζευγάρι που ζει στο Κιλκίς, ξεκίνησε πριν τρία περίπου χρόνια να δημιουργεί ξύλινα, χειροποίητα παιχνίδια, βασισμένα στη μέθοδο Montessori και με ένα ακόμα χαρακτηριστικό που τα καθιστά πραγματικά ξεχωριστά: είναι πολυχρηστικά και ανοιχτού τύπου! Έχοντας μία μικρή κορούλα, ήρθαν αντιμέτωποι με την ίδια διαπίστωση που έρχονται αργά ή γρήγορα όλοι οι γονείς: ότι τα παιδιά βαριούνται γρήγορα τα παιχνίδια τους. Εκτός αν... πρόκειται για παιχνίδια-κατασκευές που είναι ευέλικτα, αλλάζουν μορφή και χρήση και εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών! Γι' αυτό και μπαίνοντας κανείς στο matzikmav.gr θα βρει γραφεία που μετατρέπονται σε κατασκευές αναρρίχησης, επιδαπέδιες βιβλιοθήκες, τρίγωνα αναρρίχησης που μεταμορφώνονται σε σκηνές και πολλά, πολλά άλλα... Η ομάδα του BOOM ξεχώρισε -με δυσκολία- τα αγαπημένα της! 

Πύργος Εκμάθησης: Θα σας λύσει τα χέρια! 

Έφτασε η εποχή του χρόνου που θα μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Όπως όλοι γνωρίζουν όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν τα γλυκά, είναι να βάλουν τα μικρά μας «ξωτικά» τα χεράκια τους! Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και για το μπάνιο (πλύσιμο δοντιών) ή το τραπέζι (εκμάθηση δραστηριοτήτων), ένας τέτοιος πύργος σάς είναι απαραίτητος. Και το μικρό σας θα είναι χαρούμενο που συμμετέχει σε δραστηριότητες με τη μαμά και τον μπαμπά και εσείς θα είστε ήσυχοι... BOOM note: Διαθέτει τέσσερα επίπεδα ύψους κι έρχεται συναρμολογημένος, έτοιμος για χρήση!

Balance Rocket: We will rock you! 

Κούνια ή γέφυρα; Βαρκούλα ή ή τούνελ; Κατασκευή αναρρίχησης ή σανίδα ισορροπίας; Όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα, ανάλογα με τη διάθεση και τη φαντασία του παιδιού σας! Ένα πολυχρηστικό παιχνίδι που ξυπνά τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα, ενώ παράλληλα δυναμώνει τους μύες και προάγει την ανάπτυξη της ισορροπίας και των δεξιοτήτων. BOOM note: Έρχεται συναρμολογημένο, έτοιμο για χρήση!

Βιβλιοθήκες (επιτοίχια & επιδαπέδια): Για μικρούς βιβλιοφάγους! 

Ο μόνος τρόπος να αγαπήσουν τα παιδιά μας το διάβασμα είναι να περιστοιχίζονται από βιβλία! Γι’ αυτό και τόσο η επιδαπέδια όσο και η επιτοίχια βιβλιοθήκη, φτιαγμένες σύμφωνα με τις αρχές της μεθόδου Montessori είναι ιδανικές για κάθε παιδικό δωμάτιο. Παρέχουν πρόσβαση στα παιδιά ώστε να επιλέγουν πιο παραμύθι θέλουν να διαβάσετε μαζί αλλά και να ξεφυλλίσουν τα αγαπημένα τους βιβλία χαζεύοντας εικόνες.

Τρίγωνα Αναρρίχησης: Για ανήσυχους εξερευνητές!

Ακόμα ένα open ended παιχνίδι της MaTzik Mav, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της παιδιάτρου Emmi Pikler. Με μια πρώτη ματιά πρόκειται για μια σκάλα για σκαρφάλωμα, στη συνέχεια όμως μπορεί να γίνει σκηνή, σπιτάκι, ή τσουλήθρα με την προσθήκη της σανίδας αναρρίχησης / τσουλήθρας. Αφήνει στο παιδί ελεύθερο εύρος κίνησης και παρέχει ταυτόχρονα ένα ασφαλές περιβάλλον για να του εμπνεύσει αυτοπεποίθηση και αυτονομία, ενώ ενισχύει τη συγκέντρωση, την ισορροπία και τις κινητικές δυνατότητες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση και τον συντονισμό μεταξύ των μελών του σώματος.

Whale Climbing Desk: Για τα παιδιά που σκοπεύουν να φτάσουν πολύ ψηλά! (Δεν διατίθεται κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα)

 

Ο μικρός σας Πικάσο ζωγραφίζει αλλά αμέσως μετά θέλει να σκαρφαλώσει; Κανένα πρόβλημα! Με αυτήν τη κατασκευή, που από γραφείο, όταν τη γυρίσετε ανάποδα γίνεται κατασκευή αναρρίχησης, μπορεί να κάνει και τα δύο εναλλάξ! 

MaTzik Cube: It’s not magic! It's MaTzik Mav! (Δεν διατίθεται κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα)

Ένα από τα παιχνίδια που πραγματικά ζηλέψαμε γιατί δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο όταν ήμασταν εμείς παιδιά! Προσφέρει ατέλειωτες δυνατότητες για παιχνίδι, όπως ενασχόληση με τα σχήματα ή σκαρφάλωμα, ενώ εύκολα γίνεται σπιτάκι, τούνελ, τραπεζάκι και ό,τι άλλο το παιδί σας μπορεί να φανταστεί. Παίζοντας, το μικρό σας αναπτύσσει τις λεπτές κινητικές του δυνατότητες, μαθαίνει τα σχήματα, ενώ ενθαρρύνονται η φαντασία, η εφευρετικότητα και η σωματική δραστηριότητα.

Τραπεζάκια, καρεκλάκια & σκαμπό: New entry!

Τα παιδιά θέλουν την ανεξαρτησία τους και με αυτά τα έπιπλα, σχεδιασμένα σύμφωνα με τις Αρχές της Μεθόδου Momntessori, μπορούν να την έχουν! Τραπεζάκι, καρεκλάκι και σκαμπό για φαγητό, ζωγραφική και ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, προσαρμοσμένα στο μέγεθος και τις ανάγκες των παιδιών. Plus: Σε minimal γραμμές και με σύγχρονο design για να ταιριάζουν σε κάθε σπίτι!

Keep in mind: Εκτός από όλες τις μεγάλες εντυπωσιακές κατασκευές-παιχνίδια, εδώ θα βρείτε και μια μεγάλη συλλογή από διακοσμητικά, είδη βρεφανάπτυξης και εποχιακά δώρα, όλα χειροποίητα, ξύλινα και με τη μοναδική αισθητική της MaΤzik Mav

Must know:

  • Όλα τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από ξύλο, οι άκρες τους είναι στρογγυλεμένες και οι επιφάνειες λείες.
  • Τα βερνίκια και τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα με βάση το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71-3, κατάλληλα για παιδικά έπιπλα και παιχνίδια. Τα χρώματα είναι αντιμικροβιακά, αποτρέπουν την ανάπτυξη μικροβίων στην επιφάνειά τους (κυρίως βακτήρια, μύκητες, μούχλα κλπ).
  • Καθαρίζονται εύκολα με ένα βρεγμένο πανάκι.
  • Τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια, κατά προτίμηση σε ένα μαλακό χαλάκι παιχνιδιού ή χαλί. Αποφύγετε τις ολισθηρές επιφάνειες. Η χρήση τους να γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη ενήλικα.
  • Μπείτε στο matzikmav.gr και διαβάστε αναλυτικά όλες τις προδιαγραφές και τις οδηγίες για την ασφαλή χρήση των παιχνιδιών.

 

Το MaTzik Mav είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Κιλκίς που φτιάχνει χειροποίητα, ξύλινα παιχνίδια, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία!