Μικροδρόμιο: Ο απόλυτος προορισμός για τους μικρούς μαθητές στα νότια προάστια!

Μαρία Ιωαννάτου
Thu, 29/07/2021 - 15:13

Έχοντας ταξιδέψει και επισκεφτεί σχολεία σε διάφορες χώρες του κόσμου κι ερχόμενη σε επαφή με διαφορετικές εκπαιδευτικές φιλοσοφίες, η εκπαιδευτικός Αγγελική Ανδριανοπούλου κατάφερε πριν λίγο καιρό να υλοποιήσει ένα όραμα χρόνων: να δημιουργήσει ένα δικό της σχολείο προσχολικής εκπαίδευσης, έναν χώρο που να διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών Κάπως έτσι, προέκυψε το Μικροδρόμιο!

Τα παιδιά στο επίκεντρο

Οι ξεχωριστές προσωπικότητες των παιδιών, οι ιδέες και τα ενδιαφέροντά τους αποτελούν κύριο μέλημα των ανθρώπων που στελεχώνουν το Μικροδρόμιο. Μέσα από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο τα παιδιά, χαρτογραφούνται οι δρόμοι μάθησης και ανακάλυψης της γνώσης. Στόχος του σχολείου είναι να αποτελέσει το γόνιμο έδαφος ώστε οι μικροί μαθητές να «ανθίσουν» και να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που αξιοποιώντας τα, θα ζήσουν μια ζωή με σεβασμό προς τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και τη φύση.

 

Εικαστικές τέχνες, θεατρικές δράσεις, σωματική έκφραση, κηπουρική, μαγειρική, ρομποτική είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του σχολείου, μέσα από τις οποίες τα παιδιά αντλούν χαρά, διασκεδάζουν, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, συνεργάζονται, προσλαμβάνουν πολλαπλά ερεθίσματα, τα επεξεργάζονται και οικοδομούν σταδιακά τις γνώσεις τους.

Το minimal κτίριο & ο μεσογειακός κήπος

Το Μικροδρόμιο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξάπτει το ενδιαφέρον των παιδιών, να κινητοποιεί τη διάθεση για εξερεύνηση, να καλλιεργεί τη φαντασία και την επινοητικότητά τους. Τα χρώματα του χώρου είναι ουδέτερα και φυσικά, έτσι ώστε να αφήνουν ανεμπόδιστη τη δημιουργικότητα των παιδιών και να αναδεικνύουν τα έργα τους. Ο κήπος του σχολείου είναι στην ουσία προέκταση της τάξης. Μεσογειακός, γεμάτος δέντρα και φυτά, αποτελεί έναν περίπατο στη φύση, έναν χώρο ελευθερίας, ανακάλυψης και ηρεμίας.

BOOM Note: Το Μικροδρόμιο είναι ανοιχτό σε οικογένειες που επιθυμούν να το γνωρίσουν. Η ξενάγηση στους χώρους του σχολείου είναι η έναρξη μιας υπέροχης εμπειρίας. Οι γονείς μπορούν να περιηγηθούν στις διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι μικροί μαθητές και γιατί όχι, να ξαναγίνουν κι εκείνοι παιδιά μαζί τους! Καλέστε στο +30 210 8941 800 ή στείλτε e-mail στο info@microdromio.gr, για να κανονίσετε το ραντεβού σας.

Μικροδρόμιο

Website: www.microdromio.gr

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 10, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 210 8941 800

Facebook: Μικροδρόμιο

Instagram: @microdromio