Να πώς τα νηπιάκια μας χτίζουν τις δεξιότητες του μέλλοντος με τουβλάκια LEGO® DUPLO®

Εύα Ανυφαντή
Thu, 16/03/2023 - 16:01

Σκρολάρουν με άνεση στην οθόνη ενός tablet πριν καν μιλήσουν, πολλά από τα επαγγέλματα που θα ακολουθήσουν δεν υπάρχουν ακόμη, και είναι πολύ πιθανό να έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές στο διάστημα. Μπορεί να μας χωρίζουν λίγες μόνο δεκαετίες με τα σημερινά νήπια, τους περίφημους εκπροσώπους της γενιάς Άλφα, αλλά απέχει τόσο πολύ ο τρόπος που μεγαλώνουν από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Όσο κι αν αλλάξουν τα πράγματα όμως, υπάρχει ένα all-time classic παιχνίδι που θα βρίσκεται πάντα σε κάθε παιδικό δωμάτιο: τα τουβλάκια LEGO DUPLO!

LEGO DUPLO Εργοτάξιο οικοδομή

Διπλάσια σε μέγεθος από τα κλασικά τουβλάκια LEGO, σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά ηλικίας από 1,5 ετών και για μικρά χεράκια, τα LEGO DUPLO είναι ιδανικά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς τα ενθαρρύνουν να μάθουν παίζοντας και να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αποτελούν τα εφόδια του μέλλοντος.

Και να πώς...

Ουάου! Ανοίγει το κουτί με τα τουβλάκια LEGO DUPLO και ξεδιπλώνεται ένας μαγικός κόσμος, γεμάτος εντυπωσιακά χρώματα και σχήματα, ένας κόσμος που προκαλεί το παιδί να τον εξερευνήσει. Να αγγίξει τα τουβλάκια, να τα περιεργαστεί, να κάνει τις πρώτες του απόπειρες να χτίσει κάτι δικό του, να εκφράσει τον ενθουσιασμό του, τη χαρά του, να μπει σε ένα παιχνίδι ρόλων, να καλλιεργήσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη, να επικοινωνήσει.

Έλα να παίξουμε! Τα σετ παιχνιδιού LEGO DUPLO ενθαρρύνουν το ομαδικό παιχνίδι, τόσο με τη μαμά και τον μπαμπά, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον μεταξύ τους δεσμό, όσο και το παιχνίδι με άλλα παιδάκια, άρα και τη συνεργασία. Το παιδί μαθαίνει έτσι να σέβεται, να μοιράζεται, να κατανοεί τη θέση των άλλων, να αναπτύσσει ομαδικό πνεύμα και να συνυπάρχει αρμονικά.

LEGO DUPLO Καρότο που μεγαλώνει

Το ένα τουβλάκι πάνω στο άλλο... μια τόσο μικρή αλλά σημαντική κίνηση! Γιατί, πριν από αυτή, έχει προηγηθεί μια απόφαση και μια σειρά από ερωτήσεις... Ποιο χρώμα είναι αυτό; Τι σχήμα; Πόσα τουβλάκια έχεις; Ποιο ταιριάζει με ποιο; Και κάπως έτσι, παίζοντας, το παιδί μπαίνει σε διαδικασία να σκεφτεί, να προσπαθήσει, να δοκιμάσει, να πειραματιστεί, να προσπαθήσει ξανά, να βρει λύσεις και τρόπους, να κινηθεί με ευελιξία, να προσαρμοστεί σε νέες, πρωτόγνωρες συνθήκες και να αναπτύξει κριτική σκέψη.

Μαμά, κοίτα! Μια κατασκευή, ένας πύργος, ένα επίτευγμα που κατάφερε το νηπιάκι μας μόνο του και είναι τόσο περήφανο – κι εμείς μαζί του! Σκέφτηκε, συγκεντρώθηκε, χρησιμοποίησε τη δύναμη και τη φαντασία του και δημιούργησε κάτι από το μηδέν, κι αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθησή του!

Και όταν τελειώσουμε την κατασκευή μας; Θα τη χαλάσουμε και θα φτιάξουμε ξανά άλλη, κι άλλη… και μετά κάτι διαφορετικό. Γιατί το παιχνίδι με τα πολυμορφικά παιχνίδια LEGO DUPLO όχι μόνο δεν τελειώνει ποτέ, αλλά και δεν έχει σωστούς ή λάθος τρόπους. Μόνο άπειρες κι ανεξάντλητες δυνατότητες!

Facebook: LEGO.market.Office.Hellas

Instagram: @legogreece_official

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!