Πώς να επιλέξετε το όνομα του μωρού σας! Διαμορφώνουμε μαζί τη λίστα με τα πιθανά ονόματα!

Boom Team
Fri, 12/07/2019 - 11:10

Και το όνομα αυτού...; Μία από τις πρώτες σκέψεις, μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης, δεν είναι άλλη από το όνομα του μωρού! Το όνομα είναι η "κληρονομιά" που αφήνουν οι γονείς στο παιδί κι εκείνο θα τη φέρει σε όλη τη ζωή του! Θα του χαρίσετε άραγε το όνομα του παππού; Αν ναι, ποιου παππού από τους δύο; Θα δώσετε δύο ονόματα; Αρχαία ελληνικά ή χριστιανικά; Σήμερα, διαμορφώνουμε μαζί τη λίστα με τα υποψήφια ονόματα για το μωρό σας και σας βοηθάμε να επιλέξετε το κατάλληλο! 

Το έθιμο.

Η ελληνική παράδοση θέλει τους γονείς να χαρίζουν στο μωρό το όνομα των παππούδων του, τιμώντας τους με τον τρόπο αυτό. Με βάση το έθιμο, το πρώτο παιδί παίρνει το όνομα του πατέρα του άνδρα, ενώ στο δεύτερο τα πράγματα είναι αρκετά πιο ευέλικτα. Είτε είστε λάτρεις της παράδοσης, είτε θέλετε απλά να αποφύγετε τα παράπονα από μεριάς των παππούδων, είναι σημαντικό το όνομα που θα επιλέξετε να σας αρέσει! 

Η λίστα. 

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ με τον σύζυγό σας και συμπληρώστε ο καθένας μία λίστα με τα ονόματα που σας αρέσουν, ανδρικά και γυναικεία. Εντοπίστε τα κοινά ονόματα, εφόσον υπάρχουν και φροντίστε η όλη διαδικασία να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι, παρά με ανταγωνισμό. Συζητήστε τις πιθανές επιλογές και κατασταλάξτε στις 3 επικρατέστερες. 

Αρχαία Ελλάδα. 

Τα αρχαία ελληνικά ονόματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, εύηχα, ιδιαίτερα και εκλεπτυσμένα. Google them ή ανοίξτε την παιδική σας εγκυκλοπαίδεια, κάνοντας τη διαδικασία αμέσως πιο ευχάριστη και νοσταλγική. 

Ονόματα Αγίων. 

Η θρησκεία είναι μία καθαρά προσωπική και βαθύτατα πνευματική υπόθεση για το κάθε ζευγάρι. Το λεγόμενο "τάμα" συναντάται πολύ συχνά στον Χριστιανισμό και την ελληνική κοινωνία μέχρι και σήμερα, με πολλά ζευγάρια -ή τους γονείς τους- να "τάζουν" το παιδί σε κάποιον Άγιο.

Αξίες/ Χαρακτηριστικά.

Ορισμένα ονόματα είναι συνδεδεμένα με κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ή αξία. Για παράδειγμα, ο Ηρακλής είναι υπόδειγμα ανδρείας και το όνομά του έχει συνδεθεί με την πυγμή και τον ηρωισμό. Ευτυχία, Αγάπη ή Ελπίδα είναι εξίσου αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. 

Το όνομα αγαπημένο προσώπου.

Οι άνθρωποι συνδέουμε λέξεις, ονόματα και αντικείμενα με συναισθήματα και καταστάσεις. Το όνομα ενός αγαπημένου μας προσώπου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, ασφαλώς και είναι υποψήφιο για τη θέση "όνομα παιδιού". 

O νονός/ η νονά. 

Λιγότερο συχνό, αλλά πιθανό σενάριο να αφήσετε την επιλογή στον νονό ή τη νονά του παιδιού. Αρκεί, βέβαια, να εμπιστεύεστε το γούστο και την κρίση του.

Γιατί μόνο ένα; 

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να χαρίσουν δύο -ή και περισσότερα- ονόματα στο μωρό τους. Ως επί το πλείστον, πρωτότυποι, ιδιαίτεροι και όμορφοι συνδυασμοί προκύπτουν από το "πάντρεμα" των ονομάτων, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που ο συνδυασμός είναι κάθε άλλο παρά εύηχος, με αποτέλεσμα να καταλήγουν να "ακούγεται" μόνο το ένα όνομα.

Boom Tip: Η λίστα είναι ατελείωτη και οι επιλογές απεριόριστες. Είναι σημαντικό το όνομα του παιδιού να αρέσει και στους δύο γονείς. Φυσικά, οι εντάσεις για ένα τόσο ευχάριστο ζήτημα, όπως ο ερχομός μιας νέας ζωής, είναι τουλάχιστον περιττές!