Πώς θα… «συνομιλήσω» με το μωρό μου;

Boom Team
Thu, 15/07/2021 - 17:45

Είναι απίστευτο μα τα μωρά είναι ίσως οι καλύτεροι ακροατές που θα μπορούσαμε να έχουμε! Κυριολεκτικά ρουφούν κάθε πληροφορία και την επεξεργάζονται πολύ καλά. Μαμάδες και μπαμπάδες, έχετε μπροστά σας τον καλύτερο ακροατή του κόσμου!

Πώς θα συνομιλήσετε όμως μαζί του, δίνοντάς του μια πιο ενεργητική θέση;

Φωτογραφία από PublicDomainPictures (Pixabay)
  • Σκεφτείτε πώς συνομιλείτε στην κανονική σας ζωή με κάποιον. Τον αφήνετε να εκφραστεί και μετά απαντάτε. Έτσι και με το μωρό σας. Δώστε του χρόνο να εκφραστεί. Να κάνει κινήσεις, μορφασμούς, να χαμογελάσει, να βγάλει άναρθρες κραυγούλες. Ενθαρρύνετέ το να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί και μετά απαντήστε του κι εσείς.
  • Όταν του μιλάτε, να του δίνετε το 100% της προσοχής σας. Ο αποστειρωτής, το κινητό τηλέφωνο και όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις μπορούν να περιμένουν.
  • Να το κοιτάτε πάντα στα μάτια και, ό,τι κι αν του λέτε, είναι όμορφο να του χαμογελάτε. Τα μωρά αναγνωρίζουν ήδη από τη βρεφική ηλικία το χαμόγελο της μαμάς, καθώς τους δημιουργεί μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και ασφάλειας.
Φωτογραφία από Picsea (Unsplash)
  • Ξεκινήστε την ανάγνωση παραμυθιών από τους πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους. Αυτή θα είναι μια πρώτη, πολύ ουσιαστική μορφή επικοινωνίας.

Θυμηθείτε πως για το μωρό σας δεν υπάρχει πιο ευχάριστος ήχος στον κόσμο από τη δική σας φωνή! Χαρίστε του αυτό το υπέροχο δώρο όσο πιο συχνά μπορείτε! Σε λίγο καιρό θα έχετε δίπλα σας τον πιο σπουδαίο συνομιλητή!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Σχέσεις Στοργής, the BOOM edition", που καθ' όλη τη διάρκεια του 2021 θα φτάσει σε 50.000 νέες µαµάδες στο δωµάτιο του µαιευτήριου την ημέρα της γέννησης του μωρού τους! Το περιοδικό θα το βρείτε σε όλα τα ιδιωτικά µαιευτήρια της Ελλάδας καθώς και σε 4 πανεπιστηµιακά νοσοκοµεία της χώρας (Ηρακλείου, Πάτρας, Ιωαννίνων και Λάρισας).