Πότε ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια; Τα επικρατέστερα σενάρια

Boom Team
Mon, 19/04/2021 - 12:43
0 Comments

Αν και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων θα επέστρεφαν στη διά ζώσης εκπαίδευση μέσα Απριλίου, ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται πως θα παρατείνει για λίγο ακόμα την τηλεκπαίδευση.

Photo: Tima Miroshnichenko | Pexels 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το Υπουργείο Παιδείας έχει υποβάλει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα του γυμνασίου και του δημοτικού μετά το Πάσχα, και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, δηλαδή τη Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά.

Θυμίζουμε πως το Υπουργείο εξετάζει την παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες μέσα στον Ιούνιο. Επιπλέον, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει γύρω από το ζήτημα των προαγωγικών εξετάσεων στα γυμνάσια και τα λύκεια, αν δηλαδή θα διεξαχθούν κανονικά ή αν θα ακυρωθούν όπως την περσινή χρονιά, που η αξιολόγηση των μαθητών έγινε με βάση τη βαθμολογία τετραμήνου. 

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις αμέσως μετά το Πάσχα, που θα ληφθούν μετά από αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων που θα ισχύουν τη δεδομένη στιγμή. 

Με πληροφορίες από: iefimerida.gr