Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη στην Αίγινα; 4 & 1 πράγματα να κάνετε με τα παιδιά

Γεωργία Καρκάνη
Fri, 15/09/2023 - 16:50

Μπορεί να ξεκίνησαν τα σχολεία, με τέτοιες θερμοκρασίες όμως, μια εκδρομούλα είναι ό,τι πρέπει! Τι θα λέγατε να πάρουμε το φέρι μποτ και να πάμε στην Αίγινα; Η ομάδα του BOOM σας έχει βγάλει και πρόγραμμα! 

  • Εννοείται ότι θα επισκεφθείτε τον Ναό της Αφαίας, της τοπικής θεάς που ήταν «πρόδρομος» της Αθηνάς. Εξηγήστε στα παιδιά ότι κάποτε ήταν στολισμένος με πολύχρωμα γλυπτά, που απεικόνιζαν παραστάσεις από την εκστρατεία στην Τροία. 
  • Ένα καραβάκι από το λιμάνι της Πέρδικας θα σας μεταφέρει μέσα σε πέντε λεπτά στο «εξωτικό» νησάκι της Μονής, με τα τιρκουάζ νερά, τα ελάφια και τα αγριοκάτσικα που ζουν ελεύθερα εκεί. Ακόμα κι αν δεν κάνετε μπάνιο, θα κρατήσετε νοερή σημείωση να επιστρέψετε το καλοκαίρι.
  • Τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν με τον μύθο του νησιού: Όταν η Ήρα δηλητηρίασε όλους τους ανθρώπους στο νησί για να εκδικηθεί τον Δία για μια απιστία του –με την κόρη του Ασωπού, Αίγινα–, ο γιος του, Αιακός, έμεινε μόνος. Τότε, ο πατέρας του μεταμόρφωσε ένα κοπάδι από μυρμήγκια σε ανθρώπους, τους Μυρμιδόνες, που έγιναν ξακουστοί στρατιώτες.

  • Σκαρφαλώστε στον λόφο της Παλαιοχώρας, τον λεγόμενο και «Μυστρά της Αίγινας», κάποτε καταφύγιο των κατοίκων από τους πειρατές, και αφηγηθείτε ιστορίες για τους τρομερούς εκείνους ανθρώπους της θάλασσας.
  • Γλυκαθείτε με παραδοσιακές χειροποίητες δημιουργίες από τον Μούρτζη. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε οτιδήποτε φτιάχνεται από φιστίκι Αιγίνης.

Πώς θα πάτε: Με πλοίο, το ταξίδι διαρκεί περίπου 40 λεπτά με μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά.