Ο Γιώργος Χειμωνέτος αποκάλυψε στην εκπομπή "Familiar" πώς θα μάθουμε στα παιδιά ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες!

Μαρία Ιωαννάτου
Fri, 19/11/2021 - 17:14

Ο Γιώργος Χειμωνέτος βρέθηκε σήμερα στο πλατό της εκπομπής "Familiar" στο OPEN TV και μίλησε με τη Μυρτώ Κάζη και τον Ετεοκλή Παύλου για τη σχέση με τη σύντροφό του, τα δύο τους παιδιά, Αρμονία και Κωνσταντίνο, αλλά και την ιστορία πίσω από το υπέροχο όνομα που έχουν δώσει στην κόρη τους. Ο πρώην περιζήτητος εργένης και πλέον οικογενειάρχης, αναφέρθηκε στην ανάγκη του να είναι δίπλα στα παιδιά του στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

«Ήθελα να ζήσω την πατρότητα στο έπακρο, οπότε άφησα κάποια επαγγελματικά σχέδια για να αφιερωθώ στα παιδιά. Τα πρώτα χρόνια ήθελα να είμαι συνέχεια μαζί τους. Τώρα που πηγαίνουν σχολείο μπορώ να ξεκινήσω από εκεί που σταμάτησα και να κάνω κάποια πράγματα για εμένα», ανέφερε αποκαλύπτοντας ότι σίγουρα πρόκειται να επιστρέψει στην τηλεόραση το επόμενο διάστημα.

Μπορεί να γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για την καριέρα του στην ποδηλασία και το μόντελινγκ, όμως έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κάτι που δεν ξέραμε για εκείνον και ο ίδιος αποκάλυψε στη Μυρτώ και τον Ετεοκλή είναι ότι δεν έχει παντρευτεί με τη σύντροφο και μητέρα των παιδιών του, αλλά έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. «Έχω βάλει ένα όριο ότι μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να γίνει και ο γάμος. Το αφήσαμε γιατί θέλαμε να συμμετέχουν και τα παιδιά μας, να το διασκεδάσουμε όλοι μαζί, να είναι ένα μεγάλο πάρτι. Ακολουθήσαμε τη ροή των πραγμάτων, δεν θέλαμε να τα κάνουμε με τη σειρά που είθισται, δεν το είχαμε ανάγκη».

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το όνομα της κόρης του

Σε σχόλιο της Μυρτώς Κάζη για το υπέροχο όνομα της 6,5 ετών κόρης του, Αρμονίας, ο Γιώργος Χειμωνέτος αποκάλυψε: «Είναι το όνομα της μητέρας μου που την έχασα το 2005 αλλά δώσαμε στη μικρή το όνομα Αρμονία και τότε κατάλαβα ότι κάποιες φορές είναι σημαντικό να δίνουμε τα ονόματα των γονιών μας. Όταν εμφανίστηκε η Αρμονία στη ζωή άρχισαν να εμφανίζονται και οι αναμνήσεις της μητέρας μου μαζί. Εκτός από το ότι της μοιάζει και λίγο. Είναι η συνέχειά της και μας αρέσει πολύ όλο αυτό».

Πώς θα μάθουμε στα παιδιά ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες

Τέλος, ο πρωταθλητής της ποδηλασίας και 8ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αποκάλυψε το μυστικό για να μάθουν τα παιδιά πιο γρήγορα να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες: «Υπάρχουν δύο τρόποι να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά: ή το αφήνω μόνο του και όποτε τα καταφέρει ή το πιέζω λίγο παραπάνω παίρνοντας ποδήλατο ισορροπίας χωρίς πετάλια, ώστε να μάθει να σπρώχνει με τα πόδια του για να αποκτήσει ισορροπία. Έπειτα, προσθέτεις τα πετάλια και δεν χρειάζεται καθόλου τις βοηθητικές ρόδες. Αυτό βέβαια χρειάζεται μεγαλύτερη παρακολούθηση από το να κάθεσαι απλώς στο παγκάκι και να το βλέπεις από μακριά».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: