ψυχολογία παιδιού

Category: ψυχολογία παιδιού
συμβουλές για γονείς
Στο σπίτι μπορεί η γλώσσα του να τρέχει «ροδάνι», αλλά μπροστά στις δασκάλες δεν ξεστομίζει λέξη. Τι του συμβαίνει;
Family
«Εγώ δεν θα το πω ποτέ αυτό»: Μέχρι να γίνω η ίδια μαμά, είχα επαναλάβει ξανά και ξανά αυτή τη δέσμευση από μέσα μου, κάθε φορά που άκουγα φίλες μου να ξεστομίζουν φράσεις που προκαλούσαν άγχος ακόμα και σε εμένα, πόσο μάλλον στα παιδιά τους, στα οποία απευθύνονταν.
λάθη γονιών
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση κι επιβράβευση για έναν γονιό από τη στιγμή που βλέπει τα ματάκια του παιδιού να λάμπουν από ευτυχία. Τι χρειάζεται όμως ένα παιδί για να είναι ευτυχισμένο, πέρα από τα προφανή; Όχι, μην πάει ο νους σας σε δώρα και παιχνίδια...
συμβουλές για γονείς
Από τη στιγμή που κρατάμε στα χέρια μας το θετικό τεστ εγκυμοσύνης αρχίζουμε να ξεκοκαλίζουμε όποιο άρθρο, όποιο βιβλίο πέφτει στα χέρια μας για τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών με αποτέλεσμα, μέχρι τη στιγμή του τοκετού, να αισθανόμαστε, κατά κάποιον τρόπο, ειδικοί.
Play & Learn
Ένα ζευγάρι που νιώθει πως πρέπει να λέει διαρκώς «όχι» στα παιδιά του αποφασίζει για ένα 24ωρο να κάνει ένα πείραμα: Να αφήσει τα παιδιά να γράψουν εκείνα τους κανόνες του. Στη διάρκεια εκείνης της ημέρας, η οικογένεια ζει μια μεγάλη περιπέτεια που τη φέρνει πιο κοντά.
πώς θα μάθω στο παιδί να χάνει
Στη ζωή δεν μπορούμε να κερδίζουμε πάντα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουν τα παιδιά από το σπίτι και μάλιστα από νωρίς.
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Τo διαζύγιο είναι μια νέα συνθήκη που έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες μιας οικογένειας, γι’ αυτό χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί από τους γονείς, ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει με τον πιο ανώδυνο τρόπο.
Psychology
Πρόκειται για μία από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις με την οποία έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι γονείς.