λογοcare

Category: λογοcare
Child
«Δεν θέλω να κάνω επανάληψη, μαμά!» Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη φράση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών σας και άλλες πόσες έχετε προσπαθήσει –μάταια– να πείσετε το παιδί σας να κρατήσει μια στοιχειώδη επαφή με τα μαθήματα του σχολείου; Η Σοφία Παπαφάνη και η Δώρα Χαρατσάρη, δημιου
Play
Το καλοκαίρι θέλει ανεμελιά, διασκέδαση και ατέλειωτο παιχνίδι! Αν μάλιστα πρόκειται για παιχνίδια με νόημα, που δίνουν κίνητρο και αφορμή για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητάς μας, τότε ακόμα καλύτερα.
Learn
Η διδακτική ύλη κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί κρίκο μιας μεγάλης, σφιχτής αλυσίδας και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι, στην αλυσίδα αυτή να μην προκύπτουν κενά. Γι' αυτό πολλοί γονείς αναθέτουν σε ειδικούς την επίβλεψη της σχολικής μελέτης των παιδιών τους.
Learn
Σήμερα που δεν έχουμε σχολείο, ούτε τηλεκπαίδευση, μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να εξασκήσουμε τις γλωσσικές μας ικανότητες; Η Δώρα Χαρατσάρη και η Σοφία Παπαφάνη του κέντρου ειδικής αγωγής
πρώτη λέξη
Μόλις ξεκινήσει το μωρό να δοκιμάζει φωνούλες, αρχίζει και το μεγάλο debate των γονιών: Τι είπε πρώτα, μαμά ή μπαμπά; Γονείς, κάντε λίγη υπομονή ακόμα, πριν αρθρώσει την πρώτη του λέξη, προηγείται το βάβισμα!
Play
Σε ένα φιλόξενο κτίριο τεσσάρων επιπέδων, με ζεστή διακόσμηση, χρώματα και ήχους, η Δώρα Χαρατσάρη και η Σοφία Παπαφάνη «σταματούν» για λίγο τον χρόνο.
Learn
Μαζί με τα σχολεία ξεκίνησε και η καθημερινή μελέτη στο σπίτι για τα παιδιά... αλλά και τους γονείς! Και είναι λογικό, ειδικά τώρα που είναι ακόμα αρχή, τα περισσότερα παιδιά να αργούν να τελειώσουν τα μαθήματά τους.
Learn
Λογοθεραπεία ή εργοθεραπεία; Με ποιους τρόπους μπορεί μια αξιολόγηση λογοθεραπείας να βοηθήσει ένα παιδί και τους γονείς του; Και πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί λογοθεραπεία; Η Σοφία Παπαφάνη και η Δώρα Χαρατσάρη, έμπειρες λογοθεραπεύτριες και δημιουργοί του