Ανοιχτά παραμένουν δημοτικά και γυμνάσια | Δείτε ποιες είναι οι 5 περιοχές που εξαιρούνται

Boom Team
Fri, 05/02/2021 - 19:21

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας η οποία σήμερα καθυστέρησε καθώς άργησε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρία Παπαευαγγέλου, επεσήμανε πως αν δεν ελεγχθεί εγκαίρως η κατάσταση θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση. Δήλωσε ακόμα πως είναι αρκετές οι περιοχές που ανησυχούν ιδιαιτέρως τους ειδικούς, όπως η Πάτρα ή η Χαλκίδα, αλλά και η Αττική, που έχει χαρακτηριστεί "κόκκινη" περιοχή εδώ και μια εβδομάδα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε μπροστά μας μια ανηφόρα και απηύθυνε έκκληση στην κοινή γνώμη να βοηθήσει στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. "Η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε τρίτο κύμα", είπε χαρακτηριστικά, "και μπορούμε να το ανακόψουμε", ενώ ζήτησε να θυμηθούμε την "κοινωνική φούσκα" και να περιορίσουμε τις επαφές μας. 

Η επιτροπή αποφάσισε να μην τροποποιηθεί η λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε στη συνέχεια καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την παρακολουθούν". Επίσης, ζήτησε από τους καθηγητές να εξακολουθήσουν να συμμετέχουν εθελοντικά στα προληπτικά τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας. 

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο 6.02 ως τις 15.02 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ισχύει μεταξύ άλλων:

  • Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία. 
  • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο. 
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Επίσης, από αύριο σε πέντε περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα ισχύσουν επιπλέον μέτρα, και συγκεκριμένα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης. Στις περιοχές αυτές αναστέλλεται μεταξύ άλλων η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Εξαιρούνται τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, όπου θα συνεχίσουν να λειτουργούν λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα καταγράφηκαν 1195 νέα κρούσματα