Ουκρανία: Το τραγικό «παιχνίδι της χελώνας» μαθαίνει στα παιδιά πώς να αντιδρούν στις επιθέσεις

Μαρία Ιωαννάτου
Wed, 02/03/2022 - 12:19

Εν μέσω του πολέμου που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, οι γονείς βρίσκονται στην τραγική θέση να πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για το ενδεχόμενο επίθεσης. Η Kira Rudyk, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, περιέγραψε στο CNN το «παιχνίδι της χελώνας» που μαθαίνει στα παιδιά στην Ουκρανία πώς να αντιδρούν κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων.

Φωτογραφία από Egor Lyfar (Unsplash)

«Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να εξηγήσεις στα παιδιά τι συμβαίνει. Υπάρχει λοιπόν αυτό το παιχνίδι που ονομάζεται «παιχνίδι της χελώνας», για να τους εξηγήσει πώς να ενεργούν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων», ανέφερε η Rudyk. «Τους λες λοιπόν ότι ξαπλώνεις μπρούμυτα, ανοίγεις το στόμα σου, κλείνεις τα αυτιά σου με τα χέρια σου και προσποιείσαι ότι είσαι χελώνα. Και έπρεπε να προσποιηθούμε ότι είμαστε χελώνες αρκετές φορές σήμερα».

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι μαθητές στις ΗΠΑ είχαν έναν παρόμοιο τρόπο προετοιμασίας για πιθανές επιθέσεις από τη Σοβιετική Ένωση, ο οποίος επιδεικνυόταν συχνά σε κινούμενα σχέδια από έναν χαρακτήρα με το όνομα Bert the Turtle.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Η UNICEF αναφέρει ότι οι επιθέσεις στην Ουκρανία έχουν επηρεάσει βαθύτατα τις ζωές των 7,5 εκατομμυρίων παιδιών της χώρας. «Οι ανθρωπιστικές ανάγκες πολλαπλασιάζονται και εξαπλώνονται κάθε ώρα. Παιδιά έχουν σκοτωθεί. Παιδιά έχουν τραυματιστεί. Είναι βαθιά τραυματισμένα από τη βία γύρω τους. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται και τα μέλη της οικογένειας χωρίζονται από τους αγαπημένους τους».

Πηγή: mother.ly