Good vibes only! Μαξιλαροπόλεμος, διαγωνισμός χορού & άλλα 6 tips για καλή ψυχολογία όλη μέρα κάθε μέρα!

Boom Team
Mon, 10/10/2022 - 05:11

Όλοι γνωρίζουμε πως η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, η ενυδάτωση και η άσκηση θωρακίζουν τον οργανισμό μας και ενισχύουν την άμυνά του απέναντι σε ιώσεις, υπάρχει όμως ακόμα ένας παράγοντας, εξίσου σημαντικός, και αυτός είναι η καλή ψυχολογία. Η θετική διάθεση και η ψυχική ανθεκτικότητα, που μας βοηθούν να είμαστε ευέλικτοι και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις και τις ξαφνικές αλλαγές. Πώς διατηρούμε, όμως, σε καλά επίπεδα την ψυχική μας υγεία; Η  σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης Μαριαλένα Νικολοβγένη μας δίνει πολύτιμα tips. 

  • Γέλιο. Μαμά και μπαμπά, βρείτε λόγους να γελάσετε με τα παιδιά σας. Γελάστε με την καρδιά σας ακόμα και με τα πιο χαζά πράγματα. Δείτε κωμικές ταινίες, παίξτε, κάντε γκριμάτσες. Είναι 100% αποτελεσματικό!
  • Σωματική άσκηση -με την ευρεία έννοια του όρου! Εκτονωθείτε με τον χορό, τις αγκαλιές και τα γαργαλητά μέσα στο σπίτι. Οργανώστε διαγωνισμό χορού, παίξτε μαξιλαροπόλεμο, προσπαθήστε να σχηματίσετε γράμματα με το σώμα σας. Είναι κι αυτά “γυμναστική”, που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να μείνετε σε φόρμα, αλλά θα σας βοηθήσουν να εκτονώσετε την ένταση και το στρες.

  • Δημιουργικότητα! Ζωγραφική, κατασκευές, χειροτεχνίες, ζαχαροπλαστική, θεατρικό παιχνίδι, αναπαράσταση παραμυθιών... Ό,τι μας δίνει κίνητρο να εμπνευστούμε και να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη είναι αναζωογονητικό και μας προκαλεί αίσθημα ευεξίας. Και φυσικά, είναι κι ένας τρόπος να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας μέσα στο σπίτι...
  • Βόλτα και παιχνίδια στη φύση! Με ποδήλατα ή με τα πόδια, μια βόλτα στο καθαρό οξυγόνο, στο δάσος, στο πάρκο ή στη γειτονιά θα μας ανανεώσει τόσο που δεν θα το πιστεύουμε.

  • Καλές πράξεις! Ανταλλάξτε φιλοφρονήσεις κάθε μέρα! Πείτε στο παιδί σας πόσο υπέροχη είναι η ζωγραφιά του, ευχαριστήστε τη μαμά για το πεντανόστιμο φαγητό, τον μπαμπά που βοηθά στις δουλειές του σπιτιού. Και να θυμάστε, πως οι φιλοφρονήσεις κάνουν τόσο καλό σε αυτόν που τις κάνει όσο και σε αυτόν που τις δέχεται...
  • Ξεκούραση! Ο απαραίτητος ύπνος τις σωστές ώρες και αποχή από τις οθόνες για να ξεκουράζεται το μυαλό μικρών και μεγάλων είναι το νούμερο 1!

  • Δώστε στο μυαλό σας ερεθίσματα! Διάβασμα, μια ξένη γλώσσα, ένα online σεμινάριο, ενίσχυση μιας δεξιότητας... Πρωτοβουλίες μικρές αλλά σημαντικές, που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και μας δίνουν κίνητρο να θέτουμε νέους στόχους και άρα, να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας.

 

Laughter is the best medicine

 

Meet Marialena: Η Μαριαλένα Νικολοβγένη είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης κι ενδυνάμωσης κι έχει μια αποστολή: Να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια απολαυστική καθημερινότητα, που θα αποτελέσει τη βάση για μια ζωή γεμάτη χαρά, επιτυχία και ευημερία. Πώς; Υιοθετώντας κι εφαρμόζοντας νέα εργαλεία, νέες στρατηγικές και νέες γνώσεις μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας εύκολα και γρήγορα.

Site: marialenanikolovgeni.gr

Facebook: MarialenaNikolovgeni

Instagram: marialena_nikolovgeni