Αν χάσεις το παιδί σου μέσα στον κόσμο, μην αρχίσεις να φωνάζεις το όνομά του - Δες τι πρέπει να κάνεις για να το βρεις! Η ιδέα μιας μαμάς που έγινε viral

Μυρτώ Κάζη
Thu, 03/08/2023 - 13:02

Για εμένα δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος (μετά από τα θέματα υγείας) από το να βρίσκομαι κάπου με κόσμο και να χάσω από τα μάτια μου το παιδί μου. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε παιδικές χαρές έχω πάθει κανονικές κρίσεις πανικού, ιδρώνω, ασπρίζω και νιώθω τα γόνατά μου να λυγίζουν, όταν για ελάχιστα δευτερόλεπτα ψάχνω ανάμεσα στα παιδάκια που παίζουν και δεν βλέπω το δικό μου. Ειδικά για μια μαμά όπως εγώ, με δύο παιδιά σε πολύ active ηλικίες, είναι δυστυχώς αναπόφευκτο όσο προσεκτική κι αν είμαι, να μην καταφέρνω να τα κοιτάω και τα δύο ασταμάτητα.

Photo: Oneisha Lee @ Unsplash 

Και πιστεύω ότι αν ρωτήσεις οποιαδήποτε μαμά, θα σου πει πως το έχει ζήσει και εκείνη. Είναι οριακά αναπόφευκτο να συμβεί σε κάθε γονέα και η ιστορία της TikToker Krista Piper Gundry φαίνεται πως δίνει ένα εξαιρετικό life hack που καλό θα ήταν να το έχουμε στο μυαλό μας.

 

Η ιστορία της Krista: Η ιδέα μιας μαμάς που έγινε viral.

H Krista Piper Gundry μοιράστηκε πρόσφατα τη δική της ιστορία στο TikTok περιγράφοντας τη στιγμή που έχασε την 3χρονη κόρη της.

@krista.piper/TikTok

"I lost my 3 year old todah in a play place and thank god for tiktok – I’m so happy i saw that tiktok of what to do when your kid goes missing. I found her fast by raising my voice and saying a description of what she was wearing. Should have added her age or hair color but the description if little girl with pink minnie mouse shirt got thr job done finding her. #parents #parentsoftiktok #playplace"

Έχασα την 3χρονη κόρη μου σήμερα σε έναν παιδότοπο και δόξα τω Θεώ που υπάρχει το tiktok - είμαι τόσο χαρούμενη που είδα αυτό το titok για το τι να κάνεις όταν χαθεί το παιδί σου. Τη βρήκα γρήγορα υψώνοντας τον τόνο της φωνής μου και περιγράφοντας τι φορούσε. Έπρεπε να είχα προσθέσει την ηλικία ή το χρώμα μαλλιών αλλά αλλά η περιγραφή ενός μικρού κοριτσιού με ροζ πουκάμισο με τη Minnie λειτούργησε στο να τη βρούμε.

 

Η λάθος κίνηση των γονέων

Το μητρικό ή πατρικό ένστικτο, μας οδηγεί να φωνάξουμε το όνομα του παιδιού μας. Να τρέχουμε πανικόβλητοι φωνάζοντας το όνομα του παιδιού που έχει χαθεί και φυσικά όλοι έχουμε εικόνες στο μυαλό μας από αλλόφρονες γονείς που ουρλιάζουν ψάχνοντας το παιδάκι τους που έχουν χάσει. Όμως αυτό είναι λάθος.

Τι πρέπει να κάνεις αν χάσεις το παιδί σου σε κόσμο

Μην φωνάξεις το όνομά του, αλλά φώναξε μια περιγραφή όπως "Κοριτσάκι που φοράει μια ροζ μπλούζα με τη Μίνι". "Στην αρχή" λέει η Krista "οι γονείς με κοίταζαν περίεργα, όμως ξαφνικά όλοι τους ήξεραν ακριβώς τι έψαχνα". Ένα κοριτσάκι με μια ροζ μπλούζα Μίνι. Δεκάδες άγνωστοι σε εμένα άνθρωποι, έψαχναν μαζί μου την κόρη μου και εκείνη τη στιγμή μια μαμά είπε 'ένα κοριτσάκι με ροζ μπλούζα Μίνι;' και μου έδειξε την κόρη μου!".

Έτσι η συμβουλή είναι απλή και είναι σαφής. Αν ποτέ συμβεί σε εσάς το σενάριο τρόμου να χάσετε το παιδάκι σας μέσα στον κόσμο, μην φωνάζετε μόνο το όνομά του. Άλλωστε οι ψυχολόγοι λένε πως πολλά παιδάκια όταν ακούνε πολύ δυνατά το όνομά τους, τείνουν να θέλουν να κρυφτούν πίσω από δέντρα ή να βρίσκουν κρυψώνες. 

Photo: Leah Kelley @ Pexels

Μια μαμά απάντησε στο TikTok Video της Krista πως όταν πάει με τα παιδιά της σε πολύ crowded περιβάλλον τα βγάζει μια φωτογραφία ώστε αν χαθούν να δείχνει το κινητό της στους γύρω της. Υπερβολική; Μπορεί. Αγχωμένη μαμά; Σίγουρα.

Ευχόμαστε αυτή η σκηνή να μην συμβεί ποτέ ξανά σε κανέναν γονέα, όμως επειδή τα παιδιά μας είναι ακόμα μικρά, ας κρατήσουμε αυτό το life hack της Krista κι ας μας είναι αχρείαστο!

 

Με αγάπη,

Μυρτώ