22 Απριλίου, Περίπατος βιβλίου! Κάντε μια στάση στις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Boom Team
Sat, 22/04/2023 - 22:10

Αν προγραμματίζετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, τότε αξίζει να εντάξετε και αυτή την πρόταση στην ατζέντα της ημέρας! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και την επέτειο για τα 140 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη οι εκδόσεις Διόπτρα σάς προσκαλούν το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, 12:00-14:00
στο βιβλιοπωλείο Books & Life (Σόλωνος 93-95,10678, Αθήνα) στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σχετικά με τη διαχρονικότητα του μεγάλου στοχαστή.Συμμετέχουν:
*Φιλήμονας Πατσάκης, συγγραφέας, υπεύθυνος σχεδιασμού εκδοτικού πλάνου εκδόσεων Διόπτρα
*Βίκυ Κατσαρού, συγγραφέας, υπεύθυνη έκδοσης εκδόσεων Διόπτρα
 
Ορμώμενοι από τις νέες εκδόσεις των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, θα μιλήσουμε για το διαρκές ανηφόρισμα του ανθρώπου, για τους προβληματισμούς του σπουδαίου Κρητικού συγγραφέα, που διαπερνούν τον χρόνο και εξελίσσονται σε κεντρικά θέματα στις δικές μας αναζητήσεις, αλλά και για την ένταση του καινούριου, που παραμένει όμως κλασικό.

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει τον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ, με τη φιλοδοξία οι δράσεις να επεκτείνονται σε όσο περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι δυνατόν.


 
Σε δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους διοργανώνονται εκδηλώσεις με πολλούς αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες, οι οποίοι υποδέχονται και συνομιλούν με το κοινό.
Από την Αττική ως την Κρήτη και από το Νότιο Αιγαίο ως την Κεντρική Μακεδονία, στο greekbookday.gr μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Περιπάτου ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και να επιλέξετε εκείνες που σας ενδιαφέρουν.