Μαριαλένα Νικολοβγένη

Category: Μαριαλένα Νικολοβγένη
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Είτε επειδή δεν του αρέσει το φαγητό, είτε επειδή δεν θέλει να φύγει από τις κούνιες ή χωρίς σαφή λόγο, ένα μικρό παιδί μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει να γκρινιάζει.  Αν και όλοι οι γονείς είναι εξοικειωμένοι με αυτό, λίγοι  μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις αυτές με ψυχραιμία.
Μαριαλένα Νικολοβγένη
«Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα», είχε γράψει ο Γκαίτε.
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Για τη Μαριαλένα Νικολοβγένη το life coaching δεν ήταν ακριβώς επιλογή, αλλά μονόδρομος, αφού, όπως λέει και η ίδια, αναγκάστηκε από νωρίς να γίνει «προπονήτρια του εαυτού της» για να μπορέσει να ξεπεράσει τα σκελετικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ότα
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Στην προσπάθειά τους να μεγαλώσουν ανεξάρτητα παιδιά, που δεν θα παραμείνουν προσκολλημένα πάνω τους, πολλές φορές οι γονείς τείνουν να «εκβιάζουν καταστάσεις» σπρώχνοντας τα παιδιά να ανεξαρτητοποιηθούν, χωρίς να είναι ουσιαστικά έτοιμα.
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Οι περισσότεροι σύγχρονοι γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε ένα περιβάλλον απόλυτης προστασίας και ευημερίας, ανησυχούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους για το αν θα καταφέρουν τα παιδιά τους να γίνουν ανεξάρτητα.
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Τo διαζύγιο είναι μια νέα συνθήκη που έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες μιας οικογένειας, γι’ αυτό χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί από τους γονείς, ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει με τον πιο ανώδυνο τρόπο.
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Μπορεί για εμάς τους "μεγάλους" να είναι δεδομένο πως οι άνθρωποι διαφέρουμε μεταξύ μας ως προς την εξωτερική εμφάνιση, το χρώμα, την καταγωγή, τις δεξιότητες, τα ταλέντα, τα χαρακτηριστικά, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, το μορφωτικό επίπεδο, το οικονομικό υπόβαθρο κ.ά., και πως αυτ
Μαριαλένα Νικολοβγένη
Μήπως η εθνική επέτειος του ΟΧΙ  είναι και μια καλή αφορμή να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή, λέγοντας τα δικά μας, προσωπικά ΟΧΙ; Μήπως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσουμε να κάνουμε ένα "πείραμα" ξεκινώντας από τα πιο απλά;